ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Speakerul Zinaida Greceanîi a discutat cu raportorii Comisiei de la Veneția

14:22 | 19.02.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 feb. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut astăzi o întâlnire în format de videoconferință cu raportorii Comisiei europene pentru democrație prin drept (Comisia de la Veneția), transmite MOLDPRES cu referire la Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului.

La întrevedere au participat președintele Comisiei juridice, numiri și imunități a Legislativului, Vasile Bolea, precum și în regim online – ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi.

Din partea Comisiei de la Veneția la reuniune au participat raportorii Lydie Err (membru din partea Luxemburgului), Johan Hirschfeldt (membru supleant din partea Suediei), Jørgen Steen Sørensen (membru din partea Danemarcei) și Igli Totozani – expert (Albania).

Subiectul discuțiilor l-a constituit proiectul de Lege privind Avocatul poporului pentru drepturile antreprenorilor, la care partea moldavă a solicitat opinia Comisiei de la Veneția.

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a mulțumit raportorilor pentru dialogul eficient, accentuând că expertiza Comisiei de la Veneția este extrem de utilă pentru Republica Moldova în eforturile ei de a construi un stat de drept cu o justiție pe deplin funcțională.  

foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!