ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Primăria Chișinău a câștigat peste 34 milioane de lei din vânzarea unor loturi de pământ

15:25 | 19.02.2021 Categorie: Social

Chişinău, 19 feb. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău va încasa 34,5 milioane de lei din vânzarea a 11 loturi de pământ care au fost scoase la licitație, transmite MOLDPRES.

Municipalitatea Chișinău a informat că astăzi a avut loc prima licitație funciară din anul 2021 privind vânzarea-cumpărarea terenurilor din intravilanul municipiului Chișinău. La licitație au fost expuse 15 loturi de pământ cu suprafețe de la 0,01 ha, până la 0,29 ha, pentru diverse destinații: construcții sau deservirea obiectivului existent (pentru deținătorii de terenuri adiacente), case de locuit individuale, bază de producere și depozitare, blocuri de locuințe etc. Prețul inițial al terenurilor a fost de la 150 mii de lei la 4 milioane de lei.

Pentru patru loturi expuse nu s-au înregistrat participanți, iar ultimele două au fost adjudecate prin negocieri directe, deoarece s-a înregistrat câte un singur participant. Cel mai scump teren vândut la licitație a costat 15 milioane de lei, pornind de la prețul inițial de 4 milioane lei. Acesta are suprafața de 0,2915 ha și este destinat pentru construcția unui bloc de locuințe.

Pe parcursul anului 2020, municipalitatea a vândut prin licitație funciară cu strigare 15 loturi de pământ din intravilanul municipiului, în sumă totală de 43,41 milioane de lei.

foto: facebook.com/Ion.Ceban.public/photos/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!