ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O femeie din Ocnița a fost transportată cu elicopterul SMURD la Chișinău după ce a suferit leziuni termice

15:29 | 19.02.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 19 feb. /MOLDPRES/. În după amiaza zilei de azi, un echipaj aero-medical SMURD Iași a efectuat o operațiune de transportare de la Ocnița la Chișinău a unei femei în vârstă de 82 de ani. Aceasta a suferit leziuni termice și a fost dusă pentru îngrijiri la Centrul de leziuni termice, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor IGSU, pacienta a fost preluată de la spitalul raional din orașul Ocniță și transportată pe calea aerului în capitală. Femeia urmează să primească îngrijiri specializate, după ce a suportat leziuni termice pe suprafața corpului. Pe parcursul zborului, pacienta a fost strict monitorizată de echipajul SMURD Iași, fără a suporta alte complicații.

La Chișinău, elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo, de unde aceasta a fost preluată de o echipă Aviasan și dusă la Centrul de leziuni termice.

Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2021, aceasta este a treia intervenție aero-medicală SMURD realizată pentru cetățenii Republicii Moldova.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!