ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

17:27 | 19.02.2021 Categorie: Comunicate

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării analizează la propunerea Federației de Gimnastică Estetică în Grup posibilitatea organizării competițiilor sportive naționale la acest sport în format online

Chişinău, 19 feb. /MOLDPRES/. Secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării Ivan Gheorghiu a avut o întrevedere cu președintele Federației Sportive Naționale de Gimnastică Estetică în Grup din Republica Moldova Oxana Mihalciuc - Moraru. Subiectul abordat în cadrul discuțiilor a vizat posibilitatea organizării competițiilor sportive naționale la gimnastică estetică în grup în format online conform practicilor internaționale.

Astfel, participanții din fiecare raion la competițiile naționale la gimnastică estetică în grup urmează să expedieze în adresa comitetului organizatoric un material video, iar arbitri de categorie națională și internațională vor analiza materialele video în cadrul unei ședințe online unde vor fi jurizate prestațiile sportivilor.

Secretul de stat Ivan Gheorghiu a solicitat reprezentanților Federației de Gimnastică Estetică în Grup din Republica Moldova elaborarea unui regulament privind desfășurarea competițiilor în regim online și prezentarea acestuia pentru aprobare Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Menționăm că urmare a prelungirii de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică până la data de 15 aprilie 2021 a stării de urgență în sănătate publică și la propunerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Consiliul antrenorilor din cadrul Federației de Atletism, Federației Sportive Naționale de Karate Kyokushinkaikan IKO, Federației de Padel din Republica Moldova și Federației de Sambo au decis amânarea competițiilor sportive pe o perioadă nedeterminată până situația epidemiologică din țară va permite desfășurarea acestora.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!