ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a avut o întrevedere ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu

19:28 | 19.02.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 feb. /MOLDPRES/. În cadrul întrevederii de astăzi de la Guvern, prim-ministrul interimar, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, a adus mulțumiri omologului său român, Bogdan Aurescu, pentru asistența umanitară, în valoare de 2,3 milioane de euro, oferită de Guvernul României în procesul de combatere a pandemiei COVID-19, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului. 

În acest context, a fost coordonată continuarea consultărilor bilaterale privind aspectele juridice și tehnice legate de recepționarea lotului de 200.000 doze de vaccin anti-COVID-19 din partea Guvernului României.

Interlocutorii au pledat pentru urgentarea discuțiilor în vederea semnării celui de al 6-lea protocol adițional la Acordul privind implementarea Programului de Asistență Tehnică și Financiară, în baza unui ajutor financiar nerambursabil de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, în condițiile în care o mare parte rămâne nevalorificată până în prezent.

Totodată, oficialii au subliniat necesitatea avansării negocierilor pentru semnarea mai multor acorduri bilaterale aflate la examinare, axate pe perfectarea cadrului juridic bilateral.

De asemenea, miniștrii au abordat subiectul care vizează semnarea unui Acord bilateral privind eliminarea tarifelor pentru serviciile roaming între România și Republica Moldova. Printre obiectivele setate, se numără intensificarea colaborării în domeniul protecției mediului și al securității energetice.

foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!