ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Președinția a organizat o ședință comună a reprezentanților sistemului bancar și agricultorilor

19:37 | 19.02.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 feb. /MOLDPRES/. La inițiativa președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, instituția prezidențială a organizat astăzi o ședință comună a reprezentanților sistemului bancar și ai agricultorilor din țara noastră, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției.

„Am căutat împreună soluții pentru a susține domeniul agricol după lovitura dublă din anul trecut: criza Covid și seceta. Am stabilit că implicarea statului în soluționarea problemelor trebuie să fie mai eficientă. Am convenit că cea mai potrivită soluție pentru agricultori, precum și pentru companiile din alte domenii afectate dramatic de criză, este crearea unui fond de garantare a creditelor”, a spus Maia Sandu.

Potrivit șefului statului, crearea acestui fond va diminua riscurile pentru bănci și va asigura pentru agricultori acces la resurse pentru finanțarea lucrărilor agricole.

„Guvernul precedent a făcut prea puține pentru a ajuta economia națională pe timp de criză. Statul trebuie să intervină urgent și responsabil pentru a salva locuri de muncă, afaceri și domenii întregi care aduc valoare adăugată”, a menționat președintele Maia Sandu.

foto: presedintie.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!