ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Evoluția situației pandemice a fost discutată de Maia Sandu cu Directorul Biroului Regional al OMS pentru Europa

19:41 | 19.02.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 feb. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și consilierul prezidențial în domeniul sănătății, Ala Nemerenco, au discutat în această seară în format de videoconferință cu Directorul Biroului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa, Dr. Hans Kluge. Ei au făcut un schimb de informații despre evoluția situației pandemice în țara noastră și despre accesul la vaccin, comunică MOLDPRES citând Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„Am mulțumit OMS pentru implicarea în acțiunile de răspuns la pandemia Covid-19 și am subliniat necesitatea de asigurare gratuită cât mai rapidă cu vaccin a Republicii Moldova prin platforma COVAX - pentru 20% din populația țării, așa cum s-a planificat”, a spus Maia Sandu.

În context, șefa statului a solicitat ajutorul OMS în procesul de negociere a unor prețuri avantajoase cu companiile producătoare de vaccin prin platforma COVAX.

La rândul său, reprezentantul OMS a confirmat că primul lot de vaccin prin intermediul platformei COVAX urmează să ajungă în Republica Moldova la sfârșitul acestei luni.

foto: presedintie.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!