ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cehia impune măsuri tot mai drastice împotriva pandemiei

20:32 | 19.02.2021 Categorie: Externe

Praga, 19 feb. /MOLDPRES/. În Cehia, cu începere de luni, 22 februarie, tuturor cetățenilor li se cere să folosească măști care filtrează particulele sau măști cu nano-silver atunci când intră în magazine, în transportul public sau în spitale, pentru a beneficia de o protecție mai mare, relatează MOLDPRES cu referire la DIGI24.

Cehia, țară cu 10,7 milioane de locuitori, se confruntă în prezent cu o înmulțire a cazurilor de noi contaminări zilnice, o creștere despre care guvernul spune că este rezultatul răspândirii variantei mai contagioase a coronavirusului, identificată pentru prima dată în Marea Britanie.

Majoritatea țărilor europene impun măști medicale de calitate mai înaltă în spațiile publice, din cauza noilor variante mai transmisibile. Germania, Austria și Franța au înăsprit deja regulile privind măștile, iar în unele cazuri au decis că măștile FFP2  sunt obligatorii în zonele mai dens populate.

foto: theconversation.com

img21001320

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!