ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Joe Biden a readus SUA în cadrul Acordului pentru climă de la Paris

12:26 | 20.02.2021 Categorie: Externe

Washington, 20 feb. /MOLDPRES/. Președintele SUA, Joe Biden, și-a onorat unul dintre angajamentele sale electorale. El a readus Statele Unite ale Americii în cadrul Acordului de la Paris privind protecția climei, la aproape o lună după ce şi-a preluat mandatul, relatează MOLDPRES cu referire la DIGI24.

Fostul președinte american Donald Trump a scos SUA din acord în 2017, spunând că acesta introduce prea multe limite pentru afacerile americane. Retragerea SUA din acord a fost oficializată în noiembrie 2020. Această decizie a lui Trump a stârnit o reacție negativă atât în SUA, cât și în comunitatea internațională.

„Intrarea noastră în Acord în 2016 a fost crucială - şi reintrarea noastră de astăzi este de asemenea crucială -, însă ce vom face în următoarele săptămâni, luni şi ani este şi mai important. Schimbarea climatică şi diplomația științifică nu mai pot fi din nou accesorii în discuțiile noastre privind politica externă”, a subliniat Secretarul de Stat American Antony Blinken. 

Reintrarea în cadrul Acordului de la Paris a fost una dintre primele decizii în calitate de președinte a lui Joe Biden.

foto: direktno.hr

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!