ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În cadrul spitalului „Sfânta Treime" din Chișinău va fi deschisă o nouă secție de terapie intensivă

12:25 | 20.02.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. La spitalul „Sfânta Treime" din capitală va fi instituită o nouă secție de terapie intensivă, cu o capacitate de 14 locuri. În prezent, în spațiul prevăzut sunt desfășurate lucrări de reparație capitală, pentru care au fost alocați circa șase milioane de lei din sursele bugetului municipiului Chișinău, relatează MOLDPRES.

Potrivit Primăriei capitalei, necesitatea creării acestei unități pentru sistemul medical municipal a apărut odată cu debutul pandemiei COVID-19, când instituția medicală, pe lângă serviciile înalt calificate pe care le acordă pacienților pe diferite profiluri, mai tratează şi 250 de pacienţi cu coronavirus.

Secția nouă de terapie intensivă va fi asigurată cu toate conexiunile și standardele necesare pentru profilul respectiv: oxigen, ventilare, vacuum etc.

Până la pandemie, spitalul dispunea de 18 locuri de terapie intensivă. Acum sunt 54 de paturi, inclusiv o parte din aceste sunt în spații adaptate.

Pentru echipamentul şi dispozitivele medicale (monitoare, ventilatoare, mașini de anestezie, paturi multifuncționale etc.), dintre care o parte a fost deja achiziționat, au fost alocate surse financiare din partea Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale şi a partenerilor externi în valoare de peste 10 milioane de lei.

Lucrările de reparație capitală a noii secții de terapie intensivă a SCM „Sfânta Treime" au început în decembrie 2020 și vor dura până în luna aprilie curent.

foto: Primăria Chișinău

img21001326

img21001326

img21001326

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!