ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

13:01 | 20.02.2021 Categorie: Comunicate

Precizări de presă în legătură cu accidentul cu un autobuz turistic în Egipt

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Suplimentar la comunicarea operativă pe parcursul zilei de ieri, Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, informează cu referire la accidentul produs pe autostrada Sharm el-Sheikh – Cairo, în Republica Arabă Egipt, din data de 19 februarie cu implicarea unui autobuz turistic, că la bordul acestuia s-au aflat și doi cetățeni ai Republicii Moldova, un bărbat, în vârsta de 35 de ani și o femeie, în vârsta de 31 de ani, care dețin dubla cetățenie. Numărul total al persoanelor rănite se ridică la 21 de persoane (Ucraina, Kazahstan, Federația Rusă și Egipt), cărora le-a fost acordată asistența necesară, informația fiind confirmată de Administrația centrală pentru îngrijiri urgente din Egipt. Cetățenii țării noastre sunt în afara oricărui pericol.

Reamintim că misiunile diplomatice și oficiile consulare ale țării funcționează în regim alert pentru a oferi asistența necesară conaționalilor aflați în dificultate. Lista misiunilor diplomatice cu datele de contact ale acestora poate fi găsită pe pagina web a MAEIE: www.mfa.gov.md/sites/default/files/tabel.pdf.

Totodată, ministerul a operat și operează, în continuare, strict cu datele colectate din prima sursă, adică din comunicările oficiale ale autorităților străine, adresările directe ale cetățenilor prin diferite metode și platforme de comunicare (Centrul de apel, telefoanele de urgență ale ambasadelor, e-mail, mesajele parvenite pe paginile misiunilor și ale MAEIE de pe rețelele sociale).

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!