ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

China dă asigurări că inițiativa "O centură, un drum" este ecologică

10:13 | 22.02.2021 Categorie: Externe

Beijing, 22 feb. /MOLDPRES/. China a întreprins toate măsurile pentru a respecta cerințele ecologice în construcția infrastructurii legate de inițiativa strategică "O centură, un drum", a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Hua Chunying, relatează MOLDPRES cu referire la Radio China Internațional.

Este reacția vehementă a diplomației chineze după ce jurnaliștii de la Politico susțin că Beijingul a sponsorizat financiar construcția a 70% din termocentralele din lume și dorește să aibă influență în contracararea schimbărilor climatice, în condițiile în care China este cel mai mare poluant cu carbon.

"În cazul a 800 de milioane de locuitori din lume încă nu s-a rezolvat 100% problema electricității, iar majoritatea se află în țările de-a lungul "O centură, un drum",  a declarat Hua Chunying. "Companiile chineze au oferit energii electrice curate, sigure și cu emisii reduse de carbon", a mai afirmat Hua.

foto: blacknews.ro

img21001346

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!