ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 2500 de locuitorii ai suburbiilor Chișinăului s-au exprimat asupra problemelor din comunitățile lor

10:37 | 22.02.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Principalele probleme cu care se confruntă locuitorii suburbiilor municipiului Chișinău țin de asigurarea transportului, asigurarea apeductului și canalizării și a drumurilor de acces în localitate, transmite MOLDRES.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat astăzi în cadrul ședinței on-line a serviciilor municipale că peste 2500 de locuitori ai localităților din suburbiile municipiului Chișinău și-au exprimat pe portalul on-line suburbii.chisinau.md punctul de vedere referitor la problemele cu care se confruntă comunitățile lor.

Astfel, potrivit opiniilor prezentate, 34 la sută din cetățeni s-au referit la problema legată de asigurarea transportului public tur/retur către orașul Chișinău, 30 la sută consideră drept o problemă asigurarea localității cu apeduct și canalizare, iar 22 la sută consideră drept problemă calitatea proastă a drumurilor de acces în localitate.

Conform edilului capitalei, prioritizarea acestor probleme va face posibilă stabilirea unei ierarhi pentru implementarea proiectelor municipale dedicate suburbiilor din municipiul Chișinău.

Locuitorii suburbiilor municipiului Chișinău își pot exprima opiniile referitoare la problemele din localitățile suburbane pe site-ul suburbii.chisinau.md până la data de 7 martie.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!