ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria municipiului Chișinău a contestat repunerea în funcție a directorului cimitirului "Sfântul Lazăr"

10:57 | 22.02.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Directorul Combinatului servicii funerare a contestat hotărârea instanței de judecată de repunere în funcție a fostului director al cimitirului „Sfântul Lazăr”, transmite MOLDPRES.

Directorul Combinatului de servicii funerare, Ludmila Boțan, a declarat în cadrul ședinței on-line de astăzi a serviciilor municipale că a contestat hotărârea instanței prin care fostul director al cimitirului „Sfântul Lazăr” a fost repus în funcția de director. „La data de 18 februarie, de către Judecătoria sectorului Ciocana, a fost emisă încheierea prin care a fost dispusă anularea ordinului întreprinderii municipale Combinatul servicii funerare, prin care a fost suspendat din funcţie fostul director. Deja am depuse recursul la Curtea de Apel, prin care contestăm această încheiere”, a declarat Ludmila Boţan.

Făcând referire la acest caz, edilul capitalei, Ion Ceban, a declarat că, deşi există prezumția nevinovăției, au existat imagini în care s-a văzut că cetățenii împărțeau banii pentru locurile în cimitir. „Solicit să faceți tot ceea ce este posibil ca această persoană să nu activeze în instituțiile subordonate întreprinderii pe care o gestionați”, a declarat Ceban.

Directorul Cimitirului „Sfântul Lazăr” este cercetat într-un dosar penal ce vizează o schemă de îmbogățire ilicită din vânzarea locurilor de înhumare. Potrivit reprezentanților Centrului Național Anticorupție, în cadrul acestei scheme, în doar trei luni, au fost încasați peste jumătate de milion de lei.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!