ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție

11:00 | 22.02.2021 Categorie: Comunicate

Alte bunuri, în valoare de 3 000 000 de lei, sechestrate de Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale într-un dosar de spălare de bani

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI) din cadrul CNA anunţă că a aplicat sechestre pe bunuri în valoare de peste 3 milioane de lei, pe parcursul săptămânii precedente. Este vorba despre bunuri de provenienţă ilicită care au fost indisponibilizate în cadrul unei cauze penale, pornite pe fapte de spălare de bani

Astfel, în cadrul investigaţiilor financiare paralele, ARBI a aplicat sechestre pe şase încăperi locative, în valoare de 2 817 634 de lei, pe o încăpere nelocativă, în sumă de 121 722 lei şi un capital social în valoare de 146 859 de lei. Suma totală a bunurilor indisponibilizate este de 3 086 216 lei.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, ARBI a elaborat avize consultative privind evaluarea a şase bunuri imobile (3 terenuri pentru construcţii, un teren agricol, o construcţie comercială şi o construcţie nefinisată), dar şi a şase bunuri mobile (4 autoturisme, un autocamion şi o motocicletă). Timp de o săptămână, în adresa ARBI au fost expediate 8 delegaţii, pe 5 cauze penale, în privinţa a 20 de subiecţi, iar pe 32 de persoane au fost elaborate note analitice.

Amintim că, de la începutul anului în curs, Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a aplicat sechestre pe bunuri, dobândite ilicit, în sumă de peste 48 de milioane de lei, iar în 2020, cifra acestora a fost estimată la aproximativ 1,5 miliarde de lei.

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale este o subdiviziune autonomă din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie, specializată în efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracţionale, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale indisponibilizate.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!