ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria capitalei va prelungi autorizațiile de amplasare pentru gheretele micilor antreprenori

11:54 | 22.02.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău va emite dispoziții de prelungire a autorizațiilor de amplasare a gheretelor micilor antreprenori care oferă servicii, transmite MOLDPRES.

Viceprimarul municipiului Chișinău, Inga Ionesii, a declarat în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor municipalității că va prelungi autorizațiile de amplasare a gheretelor micilor antreprenori care activează în domeniul serviciilor.

"În municipiul Chișinău sunt un număr de 86 de gherete care oferă servicii. Acestea reprezintă singura sursă de venit al micilor întreprinzători. Nu sunt foarte multe. Am decis să prelungim autorizațiile de amplasare", a menționat Ionesii.

În același timp, oficialul a precizat că 24 de pavilioane amplasate în stațiile de așteptare și cărora le-a expirat contractul de arendă vor fi evacuate de preturi. Ionesii a relatat că în ceea ce privește cele 64 de vulcanizări care există pe teritoriul municipiului Chișinău va fi luată o altă decizie, pentru că unele dintre acestea s-au extins și pe terenul municipalității.

De asemenea, viceprimarul Ionesii a menționat că reprezentanții municipalității lucrează la dezvoltarea unei hărți investiționale a municipiului Chișinău - o hartă on-line cu informații succinte despre obiectivele investiționale pe care municipalitatea vrea să le propună spre privatizare agenților economici.

foto: 999.md

img21001353

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!