ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile au evaluat impactul unui proiect turistic implementat la Țaul, Dondușeni

13:12 | 22.02.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord a demarat procesul de evaluare a impactului unor proiecte de dezvoltare regională implementate anterior în Regiunea de Dezvoltare Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Pe parcursul anului 2021, Secția monitorizare și evaluare din cadrul ADR Nord urmează să verifice zece proiecte, transmite MOLDPRES.

Prima vizită din acest an a fost efectuată la finele săptămânii trecute, în satul Țaul, raionul Dondușeni, unde reprezentanții ADR Nord au discutat cu autoritățile publice locale despre măsurile privind asigurarea durabilității proiectului „Reabilitarea monumentului istorico-arhitectural Conacul Pommer și a drumului de acces la parcul dendrologic din localitate”, implementat de Agenție în perioada 2013-2014.

Atunci, pentru proiectul de la Țaul, au fost valorificați 9,6 milioane de lei din cei peste 26,3 de milioane de lei solicitați din sursele FNDR. Cu acești bani a fost posibilă construcția a 0,293 kilometri de gard din metal, 2,807 km de gard din plasă metalică, renovarea a 0,387 km de gard istoric și a porții centrale a Parcului Țaul, precum și reabilitarea casei-muzeu.

Potrivit șefei Secției monitorizare și evaluare, Ala Cucu, rapoartele elaborate de ADR Nord în urma evaluării impactului proiectelor implementat „vor ajuta să înțelegem mai bine cum să implementăm proiectele viitoare, ce lecții să învățăm și ce bune practici să încurajăm și să le multiplicăm”.

Agenția de Dezvoltare Regională Nord urmează să elaboreze un raport de monitorizare și evaluare a impactului și durabilității acestui proiect turistic. Raportul va conține concluzii și recomandări de care se va ține cont în procesul de implementare a unor proiecte similare.

foto: ADR Nord

img21001357

img21001357

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!