ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe 23 februarie în Ucraina ajung primele doze de vaccin împotriva Covid-19

13:34 | 22.02.2021 Categorie: Externe

Kiev, 22 feb. /MOLDPRES/. Președinția Ucrainei a anunțat că prima partidă de vaccinuri împotriva Covid-19 ajunge în țară pe 23 februarie, relatează MOLDPRES cu referire la Unian.

Anterior, președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a declarat că vaccinarea cetățenilor împotriva Covid-19 este pentru el o prioritate și o preocupare constantă. Ucraina nu mizează doar pe ajutoarele din cadrul programului Covax și continuă procesul de semnare a noilor contracte cu producătorii. Pentru a nu lăsa debutul campaniei la discreția Covax, Ucraina a cumpărat în regim de urgență 500 mii de doze de AstraZeneca de la compania Serum Institute of India, care lucrează în baza licenței producătorului din Oxford.

Pe de altă parte, ministrul ucrainean al Sănătății Maxim Stepanov a confirmat că țara sa va primi prima partidă de AstraZeneca pe 23 februarie, însă tot producătorul Astra Zeneca va oferi încă circa 3,7 milioane de doze. În plus, Kievul are contract cu producătorii chinezi pentru circa 5 milioane de doze de vaccin împotriva Covid-19. Cu începere din 23 februarie, țara va prima săptămânal loturi de vaccinuri, a menționat ministrul ucrainean.

În ultimele două săptămâni, în Ucraina se atestă o scădere lentă a numărului de îmbolnăviri. Pe 22 februarie s-au înregistrat 3206 cazuri noi de îmbolnăviri și 53 de decese. De la începutul pandemiei s-au îmbolnăvit  1 307 662 de persoane. Au decedat 25 156.

foto: ukrinform.net

img21001358

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!