ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tineri interpreți din R. Moldova au participat la un concurs internațional de muzică

17:38 | 22.02.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Trei tineri interpreți din Republica Moldova au participat la Concursul Internațional de Muzică ”Supervedete de Dragobete”, care a avut loc la în perioada 20-21 februarie în orașul Vaslui, România, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Eugenia Ursu, președintele Asociației "Moldova și minoritățile sale", Club UNESCO, a menționat că a fost plăcut surprinsă să fie invitată la acest eveniment în calitate de președinte de onoare al juriului. ”Împreună cu mine au fost și trei reprezentante din Moldova: Anastasia Badin, în vârstă 7 ani, din Cahul, Valeria Dunai, de 17 ani, din Chișinău, și Mihaela Stratan, de 17 ani, satul Păulești, Călărași.

Potrivit sursei citate, ca de fiecare dată, aceste tinere interprete ne-au reprezentat cu demnitate țara, cântând în limba maternă, dar și în alte limbi și s-au plasat pe locurile de frunte, devenind laureate de gradul I în respectivele lor categorii de vârstă -  Anastasia Badin și Valeria Dunai, iar Trofeul categoriei de vârstă a secțiunii Pop românesc a fost luat de către Mihaela Stratan și Grand Prix - la secțiunea Pop Internațional. În afară de Diplome și cupe, Valeria Dunai și Mihaela Stratan s-au ales și cu o altă surpriză - câte o ședință profesionistă foto și cu câte un videoclip din partea maestrului fotograf  Emilian Mitrea (România), care urmează să aibă loc cât mai curând în Chișinău.

”Fetele noastre au impresionat juriul prin interpretare, mesaj și ținută artistică. În acest concurs am văzut tineri talentați, care au cântat profesionist, fapt pentru care îi apreciez la maximum. Voi fi bucuroasă să ne revedem cu cei mai buni dintre ei la 28-31 octombrie 2021 la Festivalul Internațional de Artă  ”Constelația talentelor” la Chișinău”, au mai spus Eugenia Ursu.

img21001371

img21001371

img21001371

img21001371

img21001371

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!