ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Experți coreeni susțin cursuri de formare pentru profesori din Moldova în domeniul TIC

19:08 | 22.02.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) și Oficiul Special Guvernamental pentru Educație al Provinciei Jeju din Republica Coreea organizează, în perioada 22-24 februarie, cursuri de formare online în domeniul tehnologiilor informaționale şi comunicaționale (TIC) pentru 58 de cadre didactice din țara noastră, care predau discipline din domeniul STEM, transmite MOLDPRES.

Formatorii și specialiști coreeni vor prezenta profesorilor din țara noastră tehnici moderne de predare în domeniul TIC, precum și informații utile privind rolul TIC în educația online; aspectele instruirii online; pregătirea cursurilor online; GSuite for Education; Microbit; Inteligența artificială; BigData etc., conform MECC.

Cursurile de formare sunt organizate în baza Memorandumului de înțelegere privind cooperarea în domeniul tehnologiilor informaționale și comunicaționale semnat între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova și Oficiul Special Guvernamental pentru Educație al Provinciei Jeju din Republica Coreea, la 28 martie 2018. Acordul mai prevede donarea, în trei tranșe anuale, a 450 de computere pentru dotarea instituțiilor de învățământ general din Republica Moldova.

În perioada 2015-2020, au beneficiat de cursuri de formare 215 de cadre didactice ce predau disciplina Informatică, dintre care o sută au avut ocazia să viziteze Coreea de Sud. De asemenea, Coreea de Sud a donat instituțiilor de învățământ din Republica Moldova 600 de calculatoare, 80 roboței tip Hamster, 80 dispozitive MicroBit și 10 drone.

foto: MECC

img21001377

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!