ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aureliu Ciocoi: R. Moldova s-a angajat să atingă obiectivele de dezvoltare durabilă și să modernizeze infrastructura locală

21:14 | 22.02.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a participat astăzi în format de videoconferință la evenimentul regional cu genericul „Schimbări urbane – transformarea și factorii care o alimentează", ca parte a Zilelor Inovației de la Istanbul, organizat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MAEIE.

Șeful Executivului a vorbit despre dezvoltarea și transformarea urbană durabilă prin creșterea capacității economiei locale, sprijinul suplimentar pentru crearea de poli de creștere în întreaga țară, sporind capacitatea comunităților de avea mijloace de trai și de a crea noi locuri de muncă decente, dezvoltarea serviciilor publice și modernizarea infrastructurii locale.

În cadrul panelului de nivel înalt, administratorul PNUD, Achim Steiner, a evidențiat că orașele continuă să fie lentilele prin care societatea privește viitorul, de unde încep lucrurile noi și ideile inovative se intersectează. Acest dinamism natural necesită sprijin pentru economia urbană, durabilitate, digitalizare pentru o echitate efectivă.

Aureliu Ciocoi a mai menționat că Guvernul Republicii Moldova, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene și al PNUD, implementează un program regional pentru a susține municipiile Cahul și Ungheni să devină exemple pozitive de creștere socio-economică și extinderea ulterioară a acestei experiențe la scară națională.

Un alt exemplu relevant al implicării autorităților se referă la dezvoltarea infrastructurii locale și înființarea platformelor industriale multifuncționale în 16 raioane, care au scopul de a sprijini dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii, testarea tehnologiilor de producție noi și mai ecologice, crearea de locuri de muncă decente și promovarea exporturilor.

foto: MAEIE 

img21001378

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!