ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul Vamal a atenționat asupra regulilor privind deținerea mașinilor cu numere străine

13:22 | 23.02.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. Serviciul Vamal a solicitat deținătorilor de mijloace de transport cu numere străine să respecte reglementările legale. Atenționarea vine în contextul atestării tot mai frecvente a cazurilor de depășire a perioadei de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a autoturismelor introduse și declarate prin acțiune, transmite MOLDPRES.

În conformitate cu prevederile Codului Vamal și legislației în vigoare, termenul de aflare pe teritoriul țării a mijloacelor de transport declarate prin acțiune și plasate sub regim vamal de admitere temporară nu poate depăși 180 de zile dintr-o perioadă de 12 luni consecutive.

„Excepție fac mijloacele de transport auto introduse pe teritoriul vamal de către persoanele fizice cu domiciliul în orice stat străin și care dețin permis de conducere emis în țara în care au domiciliu, declarate prin acțiune. Acestea se pot afla pe teritoriul vamal al Republicii Moldova pe un termen de până la trei ani”, precizează Serviciul Vamal.

Nerespectarea condițiilor de derulare a regimului vamal de admitere temporară a mijloacelor de transport declarate prin acțiune se sancționează cu amendă de la 60 la 90 de unități convenționale, cu obligarea scoaterii mijlocului de transport de pe teritoriul Republicii Moldova.

Mijloacele de transport auto pentru care a expirat termenul acordat sunt identificate și aduse de către poliție, poliția de frontieră sau echipele mobile ale Serviciului Vamal către cel mai apropiat birou vamal sau post vamal de frontieră. Cheltuielile de escortare a mijlocului de transport auto sunt acoperite de către persoana fizică care a încălcat termenul de aflare a autoturismului pe teritoriul Republicii Moldova.

„Totodată, persoanele care nu au scos la timp din țară mijloacele de transport declarate prin acțiune nu au dreptul să introducă pe teritoriul Republicii Moldova alte mijloace de transport”, indică Serviciul Vamal.

foto: Serviciul Vamal

img21001396

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!