ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 25 mii de combinezoane de protecție au fost donate de NATO unui spital din capitală

15:55 | 24.02.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. Circa 25 mii de combinezoane de unică folosință, în valoare de peste 300 mii de dolari SUA au fost oferite astăzi Spitalului Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco” din partea NATO, comunică MOLDPRES.

Prezent la evenimentul de transmitere a donației, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, a mulțumit partenerilor din Organizația Tratatului Atlanticului de Nord pentru sprijinul acordat sistemului de sănătate.

„Acest suport sub formă de echipamentele de protecție, oferit ca răspuns la situația pandemică din Republica Moldova, va contribui esențial la protecția lucrătorilor medicali și la acordarea asistenței medicale copiilor, care sunt viitorul acestei țări”, a opinat Zatîc.

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Lituaniei în Republica Moldova, Kestutis Kudzmanas, a menționat că NATO se solidarizează cu Republica Moldova în contextul situației epidemiologice actuale.

„Ne face plăcere să prezentăm această donație din partea NATO pentru Republica Moldova, pentru a ajuta la întărirea efortului țării în lupta cu COVID-19”, a conchis diplomatul.

img21001429

img21001429

img21001429

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!