ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un liceu din Bălți este eficientizat energetic cu susținerea UE

09:54 | 25.02.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 25 feb. /MOLDPRES/. La Bălți sunt în plină desfășurare lucrările de sporire a eficienței energetice a Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir”, cu sprijinul Uniunii Europene. Ca urmare a măsurilor de eficiență energetică, circa 900 de elevi și 80 de profesori și personal auxiliar vor beneficia de condiții de educație îmbunătățite și de un mediu de studii confortabil, transmite MOLDPRES.

Specialiştii Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord au monitorizat ieri procesul de execuție a lucrărilor, cu participarea reprezentanților structurilor implicate în implementarea proiectului. Ca urmare, s-a convenit asupra coordonării unor aspecte tehnice, în special în privința acoperișului.

„Instituția de învățământ va beneficia de măsuri precum reabilitarea acoperișului, izolarea pereților clădirii, înlocuirea geamurilor, reabilitarea sistemului de încălzire, asigurarea cu apă caldă și rece la robinetele din școală, renovarea facilităților sanitare în interiorul instituției etc. În urma implementării proiectului, consumul anual normat de energie în instituția de învățământ se va reduce, potrivit estimărilor, cu 547 MWh, iar emisiile anuale normate de CO2 – cu 125 tone”, au explicat surse de la ADR Nord.

Lucrările nominalizate au demarat în luna ianuarie și urmează să fie finalizate până la sfârșitul acestui an. Costul total al lucrărilor de construcție în cadrul proiectului se estimează la 19,27 milioane de lei, din care 132.680 de lei reprezintă contribuția Primăriei municipiului Bălți.

Măsura investițională „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” din municipiul Bălți”, realizată de ADR Nord, este finanțată de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare.

foto: ADR Nord

img21001446

img21001446

img21001446

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!