ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aprofundarea relațiilor moldo-lituaniene a fost discutată la Chișinău

12:17 | 25.02.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 25 feb. /MOLDPRES/. Aprofundarea relațiilor moldo-lituaniene a fost discutată astăzi la Chișinău în cadrul unei întrevederi a prim-ministrului interimar, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, cu ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis. Diplomatul de la Vilnius a anunțat că țara sa va dona un lot de vaccin anti-COVID pentru R. Moldova, comunică MOLDPRES.

La finalul întrevederii cei doi diplomați au susținut o conferință de presă.

„În cadrul întrevederii am abordat mai multe subiecte printre care cooperarea bilaterală, dar și cooperarea R. Moldova-UE. De asemenea, a fost pusă în discuție și situația pandemică din regiune. Relațiile noastre cu Lituania sunt istorice și vrem să asigurăm o dinamică permanentă. Am convenit asupra unei agende bilaterale ambițioase, dialogul între Chișinău și Vilnius se va valorifica prin acțiuni concrete”, a opinat Ciocoi.

Șeful diplomației de la Vilnius, Gabrielius Landsbergis, a menționat că deși timpurile nu sunt ușoare, fiind pandemie, prietenia trebuie să existe. „Lituania a fost una din țările ce au semnat scrisoarea către UE în care s-a solicitat acordarea de ajutor țărilor din Parteneriatul Estic, în contextul pandemiei de COVID-19. Noi vom munci pentru a asigura vaccinarea cetățenilor din Moldova cât mai rapid”, a spus Landsbergis.

Cei doi diplomați au spus că astăzi s-a convenit ca R. Moldova să beneficieze de o tranșă de vaccin anti-COVID pe care Lituania îl va dona țării noastre în timpul apropiat.

Pentru astăzi, ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, are planificate întrevederi cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu și cu vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea.

img21001454

img21001454

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!