ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polițiștii de frontieră și vameșii participă la Operațiunea Shield II

11:44 | 26.02.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 26 feb. /MOLDPRES/. În perioada 15 februarie – 15 martie 2021, echipele mobile ale Poliției de Frontieră sunt antrenate în cadrul Operațiunii Shield II. Exercițiul se desfășoară în comun cu Echipele mobile ale Serviciului Vamal și este coordonat de reprezentanții EUBAM, informează MOLDPRES.

Potrivit Poliției de Frontieră, operațiunea are drept scop sporirea capacității operaționale pe linia controlului vamal și de frontieră, de a crește eficiența în contracararea infracțiunilor transfrontaliere, dar și de a realiza un schimb de experiențe și bune practici europene.

Astfel, primele acțiuni în cadrul Operațiunii s-au desfășurat la frontiera de sud a țării. În acest sens, mai multe mijloace de transport au fost oprite în traficul transfrontalier. S-au verificat atât documentele de identificare pentru vehicule, cât și actele de însoțire pentru încărcături. Totodată, au fost inspectați șoferii care practică transportul auto de pasageri.

În cadrul operațiunii, specialiștii EUBAM monitorizează acțiunile echipelor mobile, inclusiv procedurile de observare și control în diverse situații, ca la final să intervină cu un set de recomandări pentru îmbunătățirea activităților comune PF și SV.

foto: Poliția de Frontieră

img21001483

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!