ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Conducerea CEC s-a întâlnit cu noua componență a comisiei electorale din UTA Găgăuzia

15:31 | 26.02.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 26 feb. /MOLDPRES/. Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au avut astăzi o primă întrevedere cu noua componență a Comisiei Electorale Centrale a UTA Găgăuzia, transmite MOLDPRES.

Președintele administrației electorale centrale, Dorin Cimil, i-a felicitat pe noii membri ai CEC UTAG și a menționat că o bună organizare a alegerilor depinde de administrarea eficientă și corectă a tuturor proceselor, dar și de gradul înalt al încrederii în instituția electorală, fapt pentru care este nevoie de multă muncă, profesionalism și dedicație.

Părțile au discutat despre activitatea organelor electorale, colaborarea inter-instituțională în perioada electorală și post-electorală, dar și în cadrul alegerilor pentru Adunarea Populară a UTA Găgăuzia, stabilite de către autoritățile din regiune pentru data de 16 mai curent. Printre subiectele discutate, s-au regăsit funcționalitatea sistemelor informaționale ale CEC, în special Registrul de Stat al Alegătorilor, și gestionarea listelor electorale, perfecționarea legislației electorale, dar și instruirea funcționarilor electorali.

Membrii CEC și-au manifestat deschiderea și sprijinul pentru realizarea schimbului de informații și bune practici în vederea dezvoltării proceselor electorale din UTA Găgăuzia și uniformizarea acestora la standardele naționale și internaționale.

foto: cec.md

img21001495

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!