ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraina va primi 10 milioane de vaccinuri Pfizer

13:38 | 27.02.2021 Categorie: Externe

Kiev, 27 feb. /MOLDPRES/. Ucraina a obținut un contract în baza căruia țara va primi în timpul apropiat 10 milioane de doze de vaccinuri Pfizer, relatează MOLDPRES cu referire la Unian.

Contractul cu compania Pfizer se află deja la ministerul ucrainean al sănătății, iar vaccinurile vor sosi direct din Statele Unite ale Americii. Acest succes al Ucrainei se datorează eforturilor constante  depuse de președintele Zelenski și aparatul prezidențial și a contribuției diplomaților ucraineni.

Ucraina are înțelegeri și contracte de peste 20 de milioane de doze de vaccinuri, însă lucrurile sunt tergiversate de faptul că țările care au finanțat elaborarea și producerea vaccinurilor au prioritate.

Situația pandemică în Ucraina rămâne complicată. De la începutul  pandemiei au fost înregistrate 1 342 016 cazuri de Covid-19 și 25 893 de decese. Pe data de 27 februarie au fost înregistrate  8172 de cazuri noi și 151 de decese. În ultima săptămână se atestă o creștere importantă a numărului îmbolnăvirilor și deceselor din cauza Covid-19.

foto: aa.com.tr

img21001520

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!