ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a adresat un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a ONG-urilor

14:30 | 27.02.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 feb. /MOLDPRES/. Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, a adresat astăzi un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a ONG-urilor, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

În mesaj se menționează:

„În fiecare an, pe data de 27 februarie, în toată lumea este marcată Ziua Internațională a ONG-urilor. Peste 90 de țări de pe șase continente celebrează în această zi importanța organizațiilor neguvernamentale, dar și valoarea oamenilor care activează în ele. 

ONG-urile sunt grupuri non-profit bazate pe implicarea cetățenilor care-și doresc o societate deschisă, prosperă și incluzivă. La nivel global există aproximativ 10 milioane de asemenea organizații non-guvernamentale. 

Începând cu anul 2010 acestor asociații li s-a dedicat o zi specială, a cărei scop este de a motiva oamenii să se implice mai activ în cadrul organizațiilor neguvernamentale şi să încurajeze o conlucrare mai activă între ONG-uri şi sectorul public, sau cel privat. Cu această ocazie, asociațiile, fundațiile și organizațiile își împărtășesc cunoștințele și experiența, aduc în discuție rolul ONG-urilor și impactul politicilor implementate de acestea.

Inclusiv în Republica Moldova, din 1990 până în prezent, au fost înregistrate numeroase organizații non-profit în diverse domenii – justiție, mass-media, cultură, drepturile omului, incluziune socială etc, iar evoluția lor ascendentă este un barometru pentru schimbarea și progresul țării în ansamblu. Indiscutabil, rolul societății civile în dezvoltarea continuă a Republicii Moldova și alinierea tuturor domeniilor sociale, politice și economice conform standardelor şi practicilor europene este unul major.

În această zi importantă pentru societatea civilă, vreau să aduc mulțumiri și felicitări tuturor organizațiilor non-profit din țara noastră și membrilor acestora, care se implică și generează schimbări acolo unde este nevoie. Să aveți și de acum încolo inspirație, putere în voce și curaj în acțiuni!"

img21001522

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!