ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Situația din Armenia devine tot mai tensionată

13:52 | 28.02.2021 Categorie: Externe

Erevan, 28 feb. /MOLDPRES/. Situația din Armenia rămâne a fi una foarte tensionată. Sâmbătă, la Erevan, au manifestat mii de persoane care au cerut demisia prim-ministrului Nicol Pașinian. Premierul a acceptat pierderea a șapte raioane, inclusiv din Karabahul de Munte, în urma unui război pierdut în fața Azerbaidjanului, dar și la insistența Moscovei, care și-a adus pacificatorii în regiune, relatează MOLDPRES cu referire la DIGI24.

Nicol Pașinian a cerut demisia șefului Statului Major al armatei, după ce acesta a infirmat declarația premierului despre calitatea proastă a armamentului de origine rusească. Însă, președintele Armeniei, Armen Sarkissian, a refuzat să semneze ordinul prim-ministrului Nikol Paşinian de demitere a șefului armatei, agravând astfel şi mai mult criza politică din țară.

Situația a devenit critică după ce Statul Major a cerut demisia lui Paşinian, care a denunțat o tentativă de puci şi a ordonat demiterea șefului armatei, Onik Gasparian.

Pașinian a strâns în jur de 20.000 de susținători într-o manifestație la Erevan, iar opoziția a răspuns joi şi vineri reunind mii de demonstranți pentru a cere demisia lui Paşinian.

foto: riverineherald.com.au

img21001532

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!