ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De la începutul acestui an, Serviciul Vamal a încasat circa 3,5 miliarde de lei

11:22 | 01.03.2021 Categorie: Economie

Chișinău, 1 mar. /MOLDPRES/. În primele două luni ale acestui an, încasările Serviciului Vamal se estimează la circa 3,5 miliarde de lei, în creștere cu 4,5% față de încasările din aceeași perioadă a anului precedent. În luna februarie a anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa două miliarde de lei, cu 5% mai mult, comparativ cu aceeași lună a anului 2020, transmite MOLDPRES.  

Conform instituției, pe parcursul lunii trecute au fost perfectate 41 418 declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 165 702 traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale au fost Leușeni și Sculeni, cu 43 756 și, respectiv, 28 013 traversări.

În luna februarie, ofițerii Liniei de informare au răspuns la 2 213 solicitări de informații cu privire la activitatea vamală.

De asemenea, în perioada de referință au fost constatate 593 de încălcări ale legislației vamale, fiind întocmite 235 de procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de peste două milioane de lei.

foto: Serviciul Vamal

img21001545

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!