ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe companii din Moldova vor primi finanțare pentru digitalizarea afacerilor

11:57 | 01.03.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Circa o sută de companii din Republica Moldova vor primi finanțare în suma totală de circa 8,4 milioane de lei pentru îmbunătățirea sau transformarea procesului de afaceri prin utilizarea tehnologiilor digitale.

Banii vor fi alocați prin “Instrumentul de susținere privind digitalizarea întreprinderile mici şi mijlocii (ÎMM)”, finanțat din bugetul de stat și suplinit din fondurile partenerilor de dezvoltare (Uniunea Europeană și Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) Moldova), transmite MOLDPRES cu referire la Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM).

Implementarea proiectelor investiționale vor genera investiții în economie de circa zece milioane de lei. 46 de afaceri vor beneficia de granturi în valoare de până la două sute de mii de lei fiecare pentru digitalizarea proceselor în cadrul întreprinderii, iar alte 53 – de Business Vouchere de până la 20 de mii de lei fiecare pentru accesarea serviciilor de dezvoltare a paginilor web și setare pe pagini de socializare ale afacerii.

Instrumentul de susținere privind digitalizarea ÎMM a fost lansat în luna iunie 2020 cu scopul de a susține transformarea și dezvoltarea digitală a întreprinderilor mici și mijlocii pentru a valorifica potențialul inovativ și a facilita accesul companiilor pe piețele interne și externe. Până în prezent, 466 de companii au fost instruite, iar 180 au fost susținute financiar prin Granturi și Business Vouchere.

Programul este finanțat din bugetul de stat, suplinit din fondurile Uniunii Europene și GIZ Moldova cu suportul financiar al Guvernului Germaniei, fiind implementat de către ODIMM în parteneriat cu GoOnline al Asociației COR, Programul Startup Moldova dezvoltat de proiectul TEKWILL, cu susținerea Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională, Suedia și UK aid.

foto: ODIMM

img21001546

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!