ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Romanul ”Vara în care mama a avut ochii verzi” de Tatiana Țîbuleac a apărut în germană și poloneză

12:57 | 01.03.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Romanul ”Vara în care mama a avut ochii verzi” al scriitoarei Tatiana Tîbuleac, originară din R. Moldova, stabilită în Franța, apare în luna martie în traducere germană și poloneză, informează MOLDPRES.  

Potrivit directorului Editurii ”Cartier”, Gheorghe Erizanu, ediția germană apare în traducerea scriitorului Ernest Wichner, iar cea poloneză - în traducerea lui Dominik Matecki. Romanul a mai apărut în franceză, spaniolă și norvegiană. În Spania s-au vândut deja peste 25 de mii de exemplare. Ediția spaniolă, apărută în 2019, a câștigat Premiul European ”Cazino de Santiago”. ”Vara în care mama a avut ochii verzi” de Tatiana Țîbuleac a apărut în 2017 la o editură din Chișinău, în colecția ”Rotonda”. Ediția română a ajuns la un tiraj total de 22 500 de exemplare.

Tatiana Țîbuleac s-a născut la 15 octombrie 1978 în orașul Chișinău. Este absolventă a Liceului „Iulia Hasdeu” din Chișinău, licențiată a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova. În prezent, trăiește la Paris, unde lucrează în domeniul audiovizualului.

Debut editorial cu ”Fabule moderne”, Chișinău, 2014; ediția a II-a, Brașov, 2016. Cea de-a doua carte, ”Vara în care mama a avut ochii verzi”, Chișinău, 2017, este distinsă cu Premiul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova (2017), Premiul revistei ”Observator cultural” și Premiul Observator ”Lyceum” (2018). Romanul a apărut în franceză, spaniolă, norvegiană, germană și poloneză. ”Grădina de sticlă”, al doilea roman al Tatianei Țîbuleac, apărut în 2018 la Chișinău, a fost distins cu Premiul Uniunii Europene pentru Literatură (2019). Tradus în franceză și spaniolă. Tatiana Țîbuleac este laureată a Premiului Național al Republicii Moldova în 2019.

img21001550

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!