ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

În capitală au fost puse pe linie încă 20 de troleibuze

14:21 | 02.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău a lansat astăzi pe rutele municipale de transport 20 de troleibuze, transmite MOLDPRES.

Din acest lot, 10 unități sunt noi, de tip AKSM, de ultimă generație, fabricate la uzina din Minsk și asamblate la Atelierul de reparații al ÎM „RTE Chișinău”. Alte 10 unități clasice, de model Skoda, cu parcurs, au fost achiziționate din orașul Riga. Troleibuzele nou-lansate la linie au fost repartizate pe rutele nr. 2, 4, 10, 13, 17, 21, 22, 23, 24 și 25.

Prezent la eveniment, Primarul General, Ion Ceban, a menționat că prin includerea acestor troleibuze în circuit, municipalitatea își propune să diminueze din riscurile majore privind infecția COVID-19 în unitățile de transport în comun. De asemenea, edilul și-a exprimat speranța că atât călătorii, cât și șoferii și taxatorii se vor simți mai confortabil în unitățile noi.

În ultima perioadă, pe străzile capitalei au fost puse în circulație cinci troleibuze noi articulate, produse în Belarus, cinci troleibuze articulate cu parcurs, de model Solaris, achiziționate din Riga și 10 troleibuze clasice cu parcurs, de model Skoda. Pe parcursul lunii curente, la Chișinău urmează să ajungă alte 10 troleibuze clasice de tip AKSM, iar tot atâtea cu mers autonom, până la începutul lunii aprilie.

foto: Primăria Chișinău

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!