ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Olga Cebotari a participat, la Coșnița, la mitingul de comemorarea victimelor războiului de pe Nistru

14:50 | 02.03.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a participat la ceremonia de comemorare a victimelor ostilităților de pe Nistru, desfășurată astăzi la Coșnița, raionul Dubăsari, unde în 1992 s-au dus lupte crâncene pentru apărarea statului unitar și indivizibil Republica Moldova, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Evenimentul a avut loc în fața Monumentului eroilor căzuți pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova, cu participarea reprezentanților din cadrul administrației publice raionale și locale, Inspectoratului de Poliție Dubăsari, delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control, veteranilor de război ș.a.

În alocuțiunea sa, Olga Cebotari a subliniat datoria sfântă de a ne aminti de toți acei care au căzut cu moarte de erou pe câmpul de luptă pentru ca noi astăzi să putem trăi în liniște și pace și să putem să ne construim un viitor mai bun, pașnic și prosper, precum și a exprimat recunoștință tuturor combatanților care au supraviețuit acelor evenimente tragice și astăzi sunt alături de noi, dorindu-le multă sănătate și tărie de caracter.

Olga Cebotari a subliniat atenția sporită acordată de Guvern măsurilor de protecție socială a veteranilor de război, în acest sens fiind înființat Biroul pentru relații cu veteranii și majorate alocațiile lunare, începând cu 1 ianuarie 2021, care se acordă indiferent de faptul dacă persoanele vizate beneficiază sau nu de pensii ori de alte alocații sociale de stat.

foto: Biroul politici de reintegrare

img21001603

img21001603

img21001603

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!