ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Festivalul Internațional de Muzică ”Mărțișor” a fost inaugurat în cadrul unui spectacol muzical online

15:48 | 02.03.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. Cea de-a 55-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor” a fost inaugurată ieri seară, fără prezența fizică a spectatorilor, în contextul evoluției situației epidemiologice din țara noastră, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în cadrul spectacolului inaugural, cu genericul „Mărgăritare”, au evoluat Orchestra Națională Simfonică a Companiei Publice „TeleRadio Moldova”, Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, Orchestra națională de Cameră a Sălii cu orgă din Chișinău, Capela Corală Academică „Doina”; Formațiile „Brio Sonores”, „Zdob și Zdub”, „Acord” și îndrăgiții artiști Eugen Doga, Nicolae Botgros, Corneliu Botgros, Andrei Jilihovschi, Natalia Tanasiiciuc, Lilia Istratii, Cristofor Aldea-Teodorovici etc.

Festivalul Internațional de Muzică „Mărţişor” – 2021 se desfășoară în perioada 1-10 martie și va conține mai multe spectacole muzicale online organizate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în colaborare cu Î.S. Organizaţia Concertistică şi de Impresariat „Moldova-Concert”, Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” și Sala cu Orgă.

Spectacolele muzicale vor fi difuzate de către postul public de televiziune Moldova 1 și canalul TV Moldova 2 și vor fi transmise online și pe paginile de Facebook a instituțiilor concertistice.

foto: MECC

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!