ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

18:16 | 02.03.2021 Categorie: Comunicate

Secretarul de stat, Gheorghe Leucă, a avut o întrevedere cu Maha Damaj, reprezentanta UNICEF în Republica Moldova, cu prilejul prezentării scrisorilor de cabinet

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. Secretarul de stat Gheorghe Leucă a primit-o la ministerul de externe pe Maha Damaj, reprezentanta UNICEF în Republica Moldova, cu ocazia prezentării scrisorilor de cabinet.

Cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul actual și posibilitățile de intensificare a relațiilor de cooperare între Guvernul Republicii Moldova și UNICEF în contextul realizării Programului de țară pentru anii 2018 – 2022.

Secretarul de stat Gheorghe Leucă a apreciat rolul și contribuția UNICEF în promovarea eforturilor pentru asigurarea respectării drepturilor copiilor și tinerilor din Republica Moldova, asigurarea accesului la educație și servicii de sănătate, în special în condițiile nefaste generate de pandemia covid-19.

Oficialii au agreat asupra necesității menținerii unui cadru permanent de comunicare pentru consolidarea politicilor naționale în materie de incluziune și protecție a drepturilor copiilor.

La final, diplomatul moldovean a transmis Mahei Damaj urări de succes în realizarea mandatului și a asigurat-o de sprijinul instituțional al ministerului.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!