ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cercetători din Moldova și Turcia au făcut schimb de experiență în domeniul agriculturii

10:20 | 03.03.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 3 mar. /MOLDPRES/. Cele mai bune rezultate obținute în cadrul proiectelor științifice și posibilitățile de consolidare a cooperării în domeniul agriculturii au fost examinate ieri de cercetători științifici din Republica Moldova și Turcia în cadrul unei sesiuni de informare și schimb de experiență, transmite MOLDPRES.

Potrivit lui Mihail Machidon, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), relațiile bilaterale de cooperare în domeniile agriculturii, învățământului agricol, dezvoltării regionale și protecției mediului s-au consolidat în timp și își propun să continue pentru a asigura durabilitate.

„Această întrunire reprezintă o platformă de comunicare ce va facilita o colaborare mai strânsă între mediul academic din Republica Moldova și cel din Turcia. Consolidarea capacităților în domeniu rămâne a fi o prioritate în agenda noastră de activități și mizăm pe deschiderea părții turce pentru colaborare extinsă pe dimensiunea implementării proiectelor de dezvoltare rurală, în domeniul zootehnic, al silviculturii și cinegetic. Mizăm, de asemenea, pe suportul partenerilor turci în crearea unor întreprinderi mixte moldo-turcești de producere a legumelor și zarzavaturilor”, a declarat oficialul.

Evenimentul științific a fost constituit din cinci paneluri de discuții tematice: cooperarea în domeniul creșterii animalelor; cooperarea în domeniul productivității culturii de porumb; cooperarea în sectorul sănătății plantelor; cooperarea în domeniul semințelor, răsadurilor și solului; cooperare în sectorul acvaculturii.

Sesiunea de cooperare moldo-turcă în domeniul agriculturii a fost organizată în baza consultărilor ce au avut loc în cadrul celei de-a treia ședință a Comitetului de Supraveghere în Agricultură între MADRM și Ministerul Agriculturii și Silviculturii al Republicii Turcia, desfășurată pe 24 noiembrie 2020.

foto simbol

img21001624

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!