ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procuratura Generală și-a anunțat prioritățile pentru anul curent

11:29 | 03.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 3 mar. /MOLDPRES/. Procuratura Generală și-a anunțat prioritățile pentru anul curent. Acestea au fost sistematizate pe cinci domenii, comunică MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat emis de instituție, în anul 2021, pe segmentul judiciar, Procuratura va insista pe: reducerea fenomenului tergiversării judecării cauzelor penale în instanțe, prin intensificarea aplicării procedurilor speciale la examinarea cauzelor penale în instanța de judecată; continuarea procesului de identificare a cauzelor penale cu tentă politică sau la comandă și întreprinderea măsurilor legale pentru repunerea persoanelor menționate în drepturi; contracararea fenomenului abuziv de instrumentare și încadrare juridică, conform art.190 din Codul penal (escrocheria), a faptelor ce rezultă din neexecutarea de către părți a unor obligații cu caracter civil, revizuirea cauzelor penale aflate atât la faza de urmărire penală, cât și în proces de judecată.

Printre prioritățile pentru 2021 se numără și implementarea noului mecanism de evaluare a dosarelor cu hotărâri irevocabile de achitare a inculpaților sau de încetare a proceselor penale pe motive de nereabilitare și intensificarea dialogului instituțional cu Agentul Guvernamental la formularea poziției Republicii Moldova în fața Curții Europene pentru Drepturile Omului.

foto simbol

img21001627

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!