ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Un milion de persoane au fost vaccinate anti-COVID în România

12:53 | 03.03.2021 Categorie: Externe

București, 3 mar. /MOLDPRES/. O femeie de 86 de ani este persoana cu numărul 1.000.000 care a fost vaccinată anti-COVID, miercuri, în România, transmite AGERPRES, preluat de MOLDPRES.

Premierul român Florin Cîţu, prezent la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a dat asigurări că "lucrurile vor merge mult mai rapid de acum încolo".

"Un moment la care în 27 decembrie ne uitam şi voiam să vină cât mai repede. A venit, am ajuns la persoana vaccinată cu numărul un milion. Veţi vedea că lucrurile vor merge mult mai rapid de acum încolo. Ţinta iniţială era să avem aproape un milion până la sfârşitul lunii martie. Am fost mai aproape. Ţineţi minte că spuneam că vom avea 2,4 milioane de doze la sfârşitul lui martie. Doar în martie o să primim 2,6 milioane. Rămâne în continuare ţinta de a avea 10,4 milioane de români vaccinaţi la sfârşitul lui septembrie. Campania de vaccinare merge bine, suntem în Europa în top, întotdeauna suntem în primele 3 locuri, şi ne asigurăm că va rămâne aşa", a afirmat Cîţu.

În acelaşi timp, a adăugat premierul român, pentru a avea o campanie de vaccinare de succes, este necesar ca regulile de protecţie sanitară să fie păstrate.

"Trebuie să păstrăm în continuare şi să respectăm toate regulile impuse... purtatul măştii în spaţiul public. Am văzut deja foarte, foarte mulţi oameni care s-au relaxat şi nu mai poartă mască în spaţiul public. Văd peste tot - merg pe stradă, am mers şi cu metroul - oameni care nu poartă mască. Nu putem să ne permitem aşa ceva în acest moment, nu ne putem relaxa în acest moment", a mai afirmat Cîţu.

foto: constructionexec.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!