ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O comisie specială va selecta candidații pentru funcția de Ombudsman

15:11 | 03.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 3 mar. /MOLDPRES/. În Parlament va fi constituită o comisie specială pentru selectarea candidaților la funcția de Ombudsman. O decizie în acest sens a fost adoptată astăzi de Comisia juridică, numiri și imunități, comunică MOLDPRES.

Comisia urmează să fie alcătuită din membri ai Comisiei drepturile omului și relații interetnice și ai Comisiei juridice, numiri și imunități. Astfel, comisia va desfășura concursul public, va selecta și va propune Parlamentului candidații pentru funcția de Avocat al Poporului (Ombudsman).

La data de 4 februarie 2021, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat Hotărârea privind încetarea mandatului Avocatului Poporului înainte de termen și a declarat vacantă funcția de Avocat al Poporului. Interimatul funcției de Ombudsman este exercitat de către Maia Bănărescu, avocatul poporului pentru drepturile copilului, până la numirea unei noi persoane.

foto: ombudsman.md

img21001639

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!