ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Guvernul a aprobat graficul controalelor rezidenților parcurilor industriale pentru anul 2021

15:24 | 03.03.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 3 mar. /MOLDPRES/. Guvernul în exercițiu a aprobat astăzi Graficul controalelor de stat asupra activității rezidenților parcurilor industriale pentru anul 2021, transmite MOLDPRES.

Proiectul a fost elaborat de către Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI). Drept temei la elaborarea acestui proiect a servit o prevedere din Legea cu privire la parcurile industriale, care stipulează că în vederea optimizării controalelor de stat asupra activității rezidenților parcurilor industriale, anual, la propunerea organelor de control se aprobă anual graficul controalelor de stat planificate prin hotărâre de Guvern.

Potrivit notei informative a MEI, în urma evaluării riscurilor a celor 83 de agenți economici, rezidenți ai parcurilor industriale, mai multe organe de control (Serviciul Fiscal de Stat, Serviciul Vamal, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică etc.) au solicitat supunerea controlului pe parcursul anului 2020 a 18 agenți economici din cadrul a trei Parcuri Industriale (PI „Tracom”, PI „Răut”, PI „Edineț” și PI „Cimișlia”).

„Conform celor expuse, proiectul prevede aprobarea Graficului controalelor de stat asupra activității rezidenților parcurilor industriale pentru anul 2021. Acesta cuprinde în sine lista rezidenților și organelor de control cu specificarea perioadei supunerii controlului, care suplimentar a fost ajustat cu planurile aprobate de către conducătorii organelor de control și publicate pe portalul public controale.gov.md”, indică decizia Executivului.

foto: edinet.business

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!