ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două categorii de deponenți ai BEM vor primi indexații în 2021

15:32 | 03.03.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 3 mar. /MOLDPRES/. Membrii Cabinetului demisionar de miniștri au luat astăzi decizia privind aprobarea categoriilor de vârstă ale deponenților Băncii de Economii din Moldova (BEM) pentru plata sumei indexate în anul 2021, transmite MOLDPRES.

Conform hotărârii Executivului, au fost  aprobate două categorii de vârstă ale deponenților Băncii de Economii pentru plata sumei indexate în anul 2021. Din prima categorie fac parte  deponenții născuți până în anul 1991 inclusiv, pentru plata sumei indexate aferente primei etape. Din cea de-a doua categorie - deponenții născuți până în anul 1957 inclusiv, pentru plata sumei indexate aferente etapei a doua.

„Prin intermediul prezentului proiect de hotărâre se propune aprobarea categoriilor de vârstă ale deponenților Băncii de Economii născuți în anii 1952-1957 pentru plata sumei indexate la etapa doi în anul 2021, reieșind din statistica achitării sumelor indexate în anii precedenți și suma alocată în acest scop în legea bugetului de stat pe anul în curs. Totodată, va continua plata sumei indexate aferente etapei întâi celor deponenți, născuți până în anul 1991 inclusiv, care din diferite motive nu au ridicat indexarea în anii precedenți”, explică documentul aprobat de Guvern.

În Legea bugetului de stat pe anul 2021, pentru compensarea pierderilor pentru depunerile bănești ale cetățenilor în Banca de Economii sunt aprobate 70 milioane de lei.

Prezenta hotărâre intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

foto: zdg.md

img21001642

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!