ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pfizer va da undă verde Moldovei pentru recepționarea vaccinului

15:40 | 03.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 3 mar. /MOLDPRES/. Compania Pfizer va da undă verde Moldovei pentru recepționarea vaccinului, iar primele doze ar urma să ajungă la Chișinău în a doua jumătate a lunii martie, prin platforma COVAX. Anunțul a fost făcut de șeful statului, Maia Sandu, după o discuție cu președintele regional Pfizer, Sinan Atlig, comunică MOLDPRES.

“Am dat asigurări că Republica Moldova este pregătită să recepționeze și să imunizeze cetățenii cu vaccin Pfizer, care necesită condiții speciale de păstrare și transportare, la temperaturi foarte joase. Am fost informată că Pfizer va da undă verde Moldovei pentru recepționarea vaccinului”, a spus Sandu.

Ea a precizat că dosarul cu actele necesare va fi trimis la Chișinău astăzi, iar vineri reprezentanții companiei vor avea o ședință cu echipa responsabilă de procesul de imunizare de la Chișinău.

“Am discutat cu echipa Pfizer și despre condițiile de recepționare a vaccinului, în contextul donației din partea României, dar și despre interesul nostru de a face achiziții proprii de vaccin”, a conchis președintele R. Moldova.

foto: globaltimes.cn

img21001643

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!