ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O nouă sală de operații a fost inaugurată la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie

16:59 | 03.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 3 mar. /MOLDPRES/. O nouă sală de operații, dotată cu aparataj medical care asigură o securitate aseptică în perioada de pandemie, a fost inaugurată astăzi la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie, comunică MOLDPRES.

Reparația sălii de operații a durat doi ani, aceasta fiind dotată cu aparate medicale performante precum neuronavigator cerebral și spinal, aparat de radiologie mobil 3D cu braț, microscop de operație și aparat de anestezie.

În noua sală, toate aparatele sunt conectate într-un sistem informațional integrat, care minimalizează utilizarea informației în format de hârtie sau pelicula, reducând riscul de infecții nosocomiale. Mai exact, informațiile despre pacient pe care le obțin medicii de la aparatele medicale se sumează și se actualizează permanent.

Sala a fost dotată și cu un sistem de ventilare performant, instalarea căruia va contribui la excluderea pătrunderii infecțiilor şi contaminării în zona de operații, precum şi menținerea aerului curat.

Totodată, în sala de operații este instalat un sistem video care permite transmiterea în direct a intervențiilor chirurgicale în sala de curs, oferind astfel studenților şi rezidenților posibilitatea să însușească mai bine metodele şi tehnicile specifice ale diverselor patologii, la fel, și să comunice online cu colegii din alte state.

Renovarea sălii a fost realizată cu suportului Proiectului Investițional din fondul de dezvoltare a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină. Lucrările au costat șapte milioane de lei.

img21001645

img21001645

img21001645

img21001645

img21001645

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!