ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile au verificat achitarea vinietei de către șoferii cu mașini înmatriculate în străinătate

17:56 | 03.03.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 3 mar. /MOLDPRES/. Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) și Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP) al Inspectoratului General al Poliției au desfășurat astăzi acțiuni comune pentru intensificarea respectării  prevederilor Regulamentului circulației rutiere și regulilor privind vinieta de către participanții la trafic, transmite MOLDPRES.

Reprezentanții Serviciului evidență vinietă al ASD, responsabil de asigurarea înregistrării taxei pentru folosirea drumurilor din Republica Moldova, împreună cu angajații INSP, au verificat respectarea achitării vinietei de către conducătorii auto care dețin autoturisme înmatriculate în străinătate și corectitudinea procurării acesteia.

Acțiunea derulată în municipiul Chișinău a avut drept scop identificarea conducătorilor auto care au încălcat prevederile Regulamentului circulației rutiere, depistarea eficientă și documentarea mijloacelor de transport pentru care nu a fost achitată vinieta. „Între ora 9:00 și 13:00, angajații INSP, în calitate de agenți constatatori, au întocmit șapte procese-verbale și au aplicat amenzi șoferilor care nu au achitat vinieta. Cea mai mare amendă, care a fost aplicată, este de trei mii de lei", indică ASD.

Potrivit autorităților, în anul 2020, au fost procurate circa 435 mii de viniete cu un cost total de peste 95 milioane de lei, încasați în bugetul statului. De la începutul anului curent, deținătorii autovehiculelor și remorcilor atașate la acestea înregistrate peste hotarele țării au cumpărat circa 73 mii de viniete cu o sumă totală de peste 16 milioane de lei.

Pentru prima intrare a autoturismului și remorcii, înmatriculat în străinătate, pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen de 180 de zile, costul vinietei constituie 85 de euro, pentru următoarele perioade consecutive sau incomplete de 180 de zile, taxa pentru folosirea drumurilor va constitui 180 de euro. După primele 180 de zile pentru care a fost achitată vinieta, pentru următoarele perioade consecutive sau incomplete de 180 de zile, taxa va constitui 180 de euro și nu 85 de euro”, indică ASD.

foto: ASD

img21001650

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!