ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

18:37 | 03.03.2021 Categorie: Comunicate

A fost elaborat proiectul Strategiei de dezvoltare a educaţiei pentru anii 2021-2030 „EDUCAŢIA 2030" și al Programului de implementare al acesteia

Chişinău, 3 mar. /MOLDPRES/. Primul Proiect al  Strategiei de dezvoltare a educaţiei pentru anii 2021-2030 „EDUCAŢIA 2030" și al Programului de implementare al acesteia a fost discutat astăzi, 3 martie, în cadrul unei ședințe de lucru la care au participat reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării; UNICEF Moldova și echipa de experți ai Institutului de Politici Publice.

Ministrul Lilia Pogolșa a apreciat munca depusă de experții Proiectului  și a mulțumit echipei UNICEF, care împreună cu Parteneriatul Global pentru educație au susținut financiar elaborarea acestor importante documente de politici pentru sistemul educațional național. „Este foarte important să avem discuții constructive și punctate pe proiectul textului Strategiei și al Programului de implementare, astfel încât să se regăsească în document toate obiectivele strategice și direcțiile prioritare de acțiuni pentru a asigura către anul 2030 un sistem educațional rezilient și care răspunde tuturor așteptărilor societății și fiecărui individ în parte", a subliniat oficialul.

În context, Vladimir Guțu conducătorul grupului de experți a prezentat primul  proiect Strategiei de dezvoltare a educaţiei pentru anii 2021-2030 „EDUCAŢIA 2030" și al Programului de implementare al acesteia.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în colaborare cu grupul de experți, selectat pentru elaborarea documentelor de politici, sub egida  Institutului de Politici Publice vor iniția în perioada imediat următoare consultări publice cu reprezentanții organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, reprezentanții mediului academic, societății civile, sindicatelor și Consiliilor elevilor și studenților pentru a discuta proiectul Strategiei de dezvoltare a educaţiei pentru anii 2021-2030 „EDUCAŢIA 2030" și al Programului de implementare al acesteia. Propunerile înaintate în cadrul  consultărilor vor contribui la definitivarea  documentelor de politici menționate.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!