ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

După 10 zile de căutări corpul minorei care s-a înecat în Nistru încă nu a fost depistat

10:36 | 04.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență anunță că vor continua și astăzi căutările pentru depistarea minorei în vârstă de 12 ani, dată dispărută după ce a căzut pe gheața subțirea a râului Nistru, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor IGSU, echipe de salvatori, pompieri voluntari, dar și oameni din localitățile raionului Anenii Noi efectuează căutări timp de 10 zile, însă deocamdată fata nu a fost depistată. Pe parcursul zilei de 3 martie căutările au fost efectuate pe malul râului din localitățile Telița, Gura Bâcului, Roșcana și Varnița. De asemenea, salvatorii au comunicat cu responsabilii stațiilor de pompare de pe râu și a Portului Fluvial Varnița, pentru ca aceștia să informeze autoritățile în cazul în care depistează corpul minorei.

Conform surse citate, inițial, căutările au fost desfășurate subacvatic, iar la operațiune au participat echipe de scafandrieri IGSU cu scaner sonor, inclusiv voluntari cu sisteme de scufundare. După 4 zile de căutări subacvatice a fost luată decizia ca căutările să fie desfășurate terestru. Pentru eficientizarea acțiunilor în misiune au fost implicate Inspectoratele teritoriale de poliție din raioanele Anenii Noi, Căușeni și Ștefan Vodă, dar și polițiștii de frontieră. În continuare cătările terestre vor fi desfășurate de salvatori.

Minora în vârstă de 12 ani s-ar fi înecat pe 23 februarie în timp ce se afla pe gheața subțirea a râului Nistru, din apropierea satului Speia. Circumstanțele cazului sunt investigate de organele de drept.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!