ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost reluată construcția drumului de acces către Mănăstirea din Călărășeuca, Ocnița

11:23 | 04.03.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. În satul Călărășeuca, raionul Ocnița, au fost reluate lucrările de construcție a drumului de acces către Mănăstirea „Adormirea Maicii  Domnului”. Acestea sunt executate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), transmite MOLDPRES.

Specialiști din cadrul ADR Nord au efectuat ieri o vizită de monitorizare pe șantierul din Călărășeuca. Echipa Agenției s-a întâlnit la fața locului cu părțile implicate în procesul de implementare a proiectului. În urma evaluării, s-a constatat că lucrările se desfășoară  conform graficului.

Lucrările în cadrul proiectului au demarat în noiembrie 2020. Proiectul prevede asfaltarea unei porțiuni de drum cu o lungime de circa cinci kilometri. Până la sfârșitul anului trecut, operatorul economic a asfaltat o porțiune de drum cu o lungime de un kilometru. Totodată, urmează să fie renovate capital două poduri, va fi construită o stațiune de popas, un grup sanitar și va fi amenajată o parcare pentru autoturisme.

Costul total al proiectului „Modernizarea infrastructurii turistice prin construcția drumului de acces spre Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din satul Călărășeuca” constituie 22,45 milioane de lei, solicitați din sursele FNDR. Până în prezent, în cadrul proiectului au fost valorificați 1,51 milioane de lei. Până la sfârșitul anului 2021, urmează să fie valorificați 20,94 milioane de lei, alocați prin decizia Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale.

Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Călărășeuca se află în raionul Ocnița, pe malul Nistrului. A fost ctitorită în secolul al XVIII-lea.

foto: ADR Nord

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!