ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Directorii de grădiniță din capitală au fost atenționați asupra activității în perioada pandemică

12:12 | 04.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. Directorii instituțiilor preșcolare de învățământ din capitală au fost atenționați asupra reglementărilor speciale de activitate în perioada pandemică, transmite MOLDPRES.

Viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, a convocat reprezentanții Direcției generale educație, tineret și sport, directorii instituțiilor de învățământ preșcolar, într-o ședință de lucru on-line, pe subiecte ce se referă la organizarea procesului calitativ de alimentație, în contextul reglementărilor speciale de activitate în perioada pandemică.

În cadrul ședinței, Angela Cutasevici a menționat despre importanța respectării în continuare a reglementărilor speciale de prevenire a virusului COVID-19 de către toți membrii comunității, îndemnând totodată directorii instituțiilor să asigure: dotarea instituțiilor de educație timpurie cu necesarul de dezinfectanti, echipament și alte necesități obligatorii această perioadă; obligativitatea instruirii continue a personalului din IET în vederea respectării regulilor sanitaro-epidemiologice și nivelul de realizare a procedurilor de dezinfectare și aerisire a încăperilor; asigurarea controlului produselor alimentare, dar și al procesului tehnologic; respectarea cerințelor generale de igienă în procesul de livrare și preparare a produselor alimentare.

La rândul lor, reprezentanți instituțiilor de învățământ preșcolar au ținut să sublinieze despre faptul că organizarea procesului educațional în grădinițe se desfășoară în conformitate cu Regulamentul sanitar pentru instituțiile de educație timpurie aprobat prin HG nr. 1211 din 04 noiembrie 2016. Totodată, managerii de instituții au precizat că la capitolul alimentație, sunt înregistrate unele carențe în ceea ce privește calitatea produselor livrate de către unii agenți economici grădinițelor din orașul Chișinău.

În context, Andrei Pavaloi, sef adjunct al DGETS, a accentuat că produsele care ajung pe masa copiilor trebuie să coincidă cu prevederile expuse în certificatele de calitate și inofensivitate. De asemenea, oficialul a precizat că produsele neconforme urmează să fie returnate necondiționat, iar orice abatere de la cerințele prevăzute în caietul de sarcini să fie făcută publică.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!